Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές οι κινήσεις των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά και στην πιθανή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Διεύρυνση απωλειών στην Κίνα στο τέλος της συνεδρίασης.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα φόβου στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία στις 13 Νοεμβρίου να περιορίζει τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, την ώρα που τα "στοιχήματα" για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα δίνουν ώθηση στο δολάριο. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ υψηλότερα κατά 0,09% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.649 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,06% ο δείκτης Hang Seng στις 22.251 μονάδες, κατά 0,04% ο δείκτης Kospi στις 1.962 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,29% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX στις 5.189 μονάδες.

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Composite και CSI, διεύρυναν προς το τέλος των συνεδριάσεων τις αρχικά περιορισμένες απώλειές τους, με τον πρώτο να κλείνει τελικά με απώλειες 1% στις 3.568 μονάδες και τον δεύτερο με πτώση 1,1% στις 3.715 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v