Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed δίνει ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα πρακτικά της Fed που "δείχνουν" αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σημαντικά υψηλότερα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ υποχωρεί το δολάριο, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον Δεκέμβριο όμως στη συνέχεια θα προχωρήσει προσεκτικά στον περαιτέρω περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε –όπως αναμένονταν- να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, αν και ορισμένοι εκτιμούν πως θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση για να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,98%, ενώ με κέρδη 1,07% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.859 μονάδες.

Κέρδη 1,23% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.461 μονάδες, 2,01% για τον δείκτη ASX στις 5.293 μονάδες και 1,33% για τον δείκτη Kopsi στις 1.988 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,7% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.593 μονάδες και κατά 0,89% ο δείκτης CSI στις 3.748 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v