Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές δεν φάνηκε να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα επίσημα στοιχεία για τον PMI της Κίνας, προτιμώντας την πιο "αισιόδοξη" εκδοχή της Caixin/Markit.

Σε υψηλότερο επίπεδο τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να μη δείχνουν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, που υποχώρησε τον Νοέμβριο σε χαμηλό τριών ετών, ενώ αναθάρρησαν από τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας Caixin/Markit για τον PMI, που έδειξαν συρρίκνωση με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 1,6%, ενώ με κέρδη 1,34% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.012 μονάδες.

Άνοδος 1,94% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.422 μονάδες, 1,81% για τον δείκτη ASX στις 5.312 μονάδες και 1,60% για τον δείκτη Kospi, ενώ σε θετικό έδαφος «γύρισαν» τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να κινείται 0,15% υψηλότερα στις 3.449 μονάδες και τον δείκτη CSI να ενισχύεται κατά 0,56% στις 3.586 μονάδες.

Σταθεροποιητικά το γουάν, μετά την ένταξή του στο καλάθι αποθεματικών νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v