Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα στις ασιατικές αγορές, καθώς απουσιάζει λόγω αργίας η αγορά της Ιαπωνίας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στις επόμενες κινήσεις ΕΚΤ και Fed.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές, με περιορισμένη τη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς η Ιαπωνία παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και οι ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που θα έχει μια επιβράδυνσή της στη ζήτηση.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έδωσε την περασμένη εβδομάδα την ισχυρότερη ένδειξη για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τον Δεκέμβριο, την ώρα που στις ΗΠΑ η Fed είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,42% κινούνταν ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.615 μονάδες και κατά 0,44% ο δείκτης CSI στις 3.757 μονάδες.

Πτώση 0,5% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.640 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,4% διαμορφωνόταν ο δείκτης ASX στις 5.326 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης Kospi στις 2.003 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v