Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ασιατικές αγορές

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια. Υπό πίεση οι τιμές των εμπορευμάτων. Στο επίκεντρο η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα περισσότερα εξ αυτών να παραμένουν σε θετικό έδαφος, την ώρα που το δολάριο απομακρύνεται από το υψηλό επταμήνου καθώς οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπό πίεση οι τιμές των εμπορευμάτων, με τον χαλκό κοντά σε χαμηλό εξίμισι ετών, εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη παγκόσμια ζήτηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 19.879 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,15% ο δείκτης Hang Seng στις 22.533 μονάδες, κατά 0,23% ο δείκτης ASX στις 5.305 μονάδες, κατά 0,05% ο δείκτης Kospi στις 1.989 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.616 μονάδες και στο -0,37% ο δείκτης CSI στις 3.761 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v