Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στις επόμενες κινήσεις της Fed αλλά και στην πορεία της κινεζικής οικονομίας επικεντρώνεται και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ασιατικές αγορές.

Μικτή εικόνα για δεύτερη ημέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το mega deal στην φαρμακοβιομηχανία, με τη συγχώνευση Pfizer και Allergan, δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές, ενώ το δολάριο υποχωρεί από το υψηλό οκταμήνου καθώς όλο και περισσότεροι εκφράζουν την εκτίμηση ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον επόμενο μήνα.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως καθώς πλησιάζει το τέλος της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, η προσοχή επιστρέφει στην πορεία της κινεζικής Οικονομίας, αλλά και στις κινήσεις της Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ με κέρδη 0,23% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.294 μονάδες.

Κέρδη 0,63% για τον δείκτη Kospi στις 2.016 μονάδες, ενώ αντιθέτως πτώση 0,93% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 5.277 μονάδες, 0,86% ο δείκτης Hang Seng στις 22.469 μονάδες, 0,56% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.590 μονάδες και 0,65% ο δείκτης CSI στις 3.728 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v