Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας δίνουν ώθηση στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και οι κινεζικοί δείκτες "γύρισαν" σε αρνητικό έδαφος.

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Η Κίνα ανακοίνωσε πτώση 1,4% στις εξαγωγές σε όρους δολαρίου τον Δεκέμβριο, έναντι πτώσης 8% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο των προβλέψεων.

Αν και οι επενδυτές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την αξιοπιστία των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, ωστόσο φαίνεται πως δίνουν κάποια ελπίδα πως οι εμπορικές ροές σταθεροποιούνται μετά το δύσκολο 2015.

Παράλληλα, δείχνουν πως ίσως τελικά η επιθετική πολιτική του Πεκίνου για σταθεροποίηση του γουάν ίσως είναι αποτελεσματική, αποσοβώντας έτσι τον κίνδυνο μιας συνεχιζόμενης υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 1,6%, ενώ με κέρδη 2,88% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.715 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 2,17% ο δείκτης Hang Seng στις 20.138 μονάδες, κατά 1,19% ο δείκτης ASX στις 5.041 μονάδες και κατά 1,34% ο δείκτης Kospi στις 1.916 μονάδες.

Αντιθέτως, τα κινεζικά χρηματιστήρια, που νωρίτερα κατέγραφαν κέρδη περίπου 1,5%, κινούνται σε αρνητικό πεδίο, με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 1,52% στις 2.977 μονάδες και τον δείκτη CSI κατά 1,13% στις 3.179 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v