Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Κοντά σε χαμηλό έτους ο Nikkei, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Διαφοροποιείται η Κίνα, εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ. Κάτω από τα 29 δολάρια το πετρέλαιο, μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Η νέα διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου –μετά την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν- σε συνδυασμό με τις μαζικές ρευστοποιήσεις της Παρασκευής στη Wall Street, εντείνουν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, οδηγώντας χαμηλότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να υποχωρεί κοντά σε χαμηλό έτους.

Η Δύση αποφάσισε την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα η αγορά να ετοιμάζεται για τις νέες εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, που θα εντείνουν το πρόβλημα στην ήδη υπερκορεσμένη αγορά. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 2,31% στα 28,74 δολάρια το βαρέλι και το Brent κατά 2,73% στα 28,15 δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε τελικά με απώλειες 1,12% στις 16.955 μονάδες, έχοντας νωρίτερα καταγράψει απώλειες έως και 2,8%.

Απώλειες 0,72% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.379 μονάδες, 0,74% για τον δείκτη ASX στις 4.911 μονάδες και 0,02% για τον δείκτη Kospi στις 1.878 μονάδες.

Έντονη η μεταβλητότητα στα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση (αύριο ) του ΑΕΠ δ' τριμήνου και άλλων οικονομικών στοιχείων. Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,25% στις 2.937 μονάδες και ο δείκτης CSI κατά 1,15% στις 3.154 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v