Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "πράσινο" οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Οι εκτιμήσεις πως η Fed δεν θα προχωρήσει φέτος σε άλλη αύξηση επιτοκίων βάζει φρένο στην άνοδο του δολαρίου και δίνει ώθηση τις τιμές του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι μετοχές κυρίως του ενεργειακού κλάδου. Πτώση στο Τόκιο λόγω της ανόδου του γεν.

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι εκτιμήσεις πως η Fed ίσως τελικά επιλέξει να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση επιτοκίων φέτος οδήγησαν σε σημαντική υποχώρηση του δολαρίου και σε ράλι στις τιμές του πετρελαίου, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,9%, ενώ, αντιθέτως, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,85% στις 17.044 μονάδες, καθώς οι Ιάπωνες επενδυτές δεν «χάρηκαν» με την ενίσχυση του γεν.

Κέρδη 1,23% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.225 μονάδες, 2% για τον δείκτη ASX στις 5.029 μονάδες, 1,35% για τον δείκτη Kospi στις 1.916 μονάδες, 1,45% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.779 μονάδες και 1,12% για τον CSI στις 2.981 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v