Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ίσως και τον Ιούνιο πιέζει τις ασιατικές αγορές. Περιορισμένες απώλειες στο Τόκιο, μετά την ανακοίνωση απρόσμενα καλών στοιχείων για το ΑΕΠ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τα σχόλια αξιωματούχων της Fed που αναζωπυρώνουν την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον Ιούνιο.

Στην Ιαπωνία, ωστόσο, οι απώλειες είναι περιορισμένες, λόγω της ανακοίνωσης των στοιχείων για το ΑΕΠ τριμήνου, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,7% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,14% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.629 μονάδες.

Πτώση 1,5% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.819 μονάδες, 0,67% για τον ASX στις 5.422 μονάδες, 0,7% για τον δείκτη Kospi στις 1.954 μονάδες, ενώ απώλειες 1,3% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.807 μονάδες και 0,8% ο δείκτης CSI στις 3.061 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v