Πετρέλαιο και ιαπωνικός PMI πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Το Τόκιο δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, μετά την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης της Ιαπωνίας, καθώς ο δείκτης PMI συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών τον Μάιο.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου περιορίζει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, ενώ «φρέναρε» η πρόσφατη άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν, μετά την ανακοίνωση μικτών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Το Τόκιο δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης της Ιαπωνίας, καθώς ο δείκτης PMI συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών τον Μάιο.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,62% στις 16.955 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,17% ο δείκτης Hang Seng στις 20.779 μονάδες, κατά 0,03% ο δείκτης Kospi στις 1.982 μονάδες, κατά 0,89% ο δείκτης ASX στις 5.399 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά υψηλότερα κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.918 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v