Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία περιορίζουν τις κινήσεις των επενδυτών, παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό επταμήνου.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες να στηρίζει τις αγορές, ωστόσο οι ανησυχίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας καθιστούν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Οι κινεζικές μετοχές υποχωρούν σε χαμηλό δυόμισι μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η χώρα θα τηρήσει μια πιο επιφυλακτική στάση ως προς την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα χρέους.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του Reuters Tankan για τη βιομηχανική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία, η οποία υποχώρησε σε χαμηλό τριετίας τον Μάιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 16.772 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,14% ο δείκτης Hang Seng στις 20.339 μονάδες, κατά 0,18% ο δείκτης Kospi στις 1.957 μονάδες, ενώ απώλειες 0,73% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.794 μονάδες και 0,67% ο δείκτης CSI στις 3.038 μονάδες. Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,27% κινείται ο δείκτης ASX στις 5.451 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v