Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 11 εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στη Fed και στο ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τις επόμενες εβδομάδες.

Κοντά σε χαμηλό δυόμισι μηνών υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, καθώς εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών για την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές στο Reuters, η αγορά φαίνεται να κρατά επιφυλακτική στάση εν όψει της ομιλίας της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ απώλειες 0,94% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.498 μονάδες.

Σημειώνεται πως σύμβουλος του Ιάπωνα πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε πως η σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων θα βοηθήσει τη χώρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης απειλήσουν με πρόταση μομφής.

Χαμηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 19.750 μονάδες, κατά 0,28% ο δείκτης ASX στις 5.369 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης Kospi στις 1.937 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.814 μονάδες και κατά 0,9% ο δείκτης CSI στις 3.058 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v