Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, που ανοίγουν τον δρόμο για αύξηση επιτοκίων. Ωφελημένες οι τραπεζικές μετοχές.

Τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την εκτίμηση πως η αμερικανική οικονομία ίσως είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αποφασίσει η Fed αύξηση επιτοκίων τους επόμενους μήνες, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Τα υψηλότερα επιτόκια ωφελούν κυρίως τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς αυξάνουν τα έσοδα από τόκους, στηρίζοντας την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ κέρδη 1,65% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.770 μονάδες.

Ράλι 2,56% για τον δείκτη Hang Seng στις 20.338 μονάδες, ενώ κατά 1,54% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 5.444 μονάδες, κατά 1,16% ο δείκτης Kospi στις 1.960 μονάδες. Περιορισμένα κέρδη στην Κίνα, με τον δείκτη Shanghai Composite να κινείται 0,14% υψηλότερα στις 2.825 μονάδες και τον CSI 0,2% υψηλότερα στις 3.069 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v