Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της Fed σε ότι αφορά τα αμερικανικά επιτόκια.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ το δολάριο κινείται υψηλότερα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως η Fed ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκιά της τον επόμενο μήνα.

Οι αγορές, σύμφωνα με το CME FedWatch, δίνουν πιθανότητα 32% για αύξηση επιτοκίων των Ιούνιο, έναντι 15% την Τρίτη, ενώ η πλειονότητα αναμένει αύξηση επιτοκίων στην συνεδρίαση του Ιουλίου.

Αναλυτές σημειώνουν πως παρά την αύξηση της βεβαιότητας για αύξηση επιτοκίων, η διάθεση για ρίσκο παραμένει περιορισμένη, καθώς ο επενδυτές ανησυχούν πως αν υπάρξει αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο η οικονομία ίσως να μην μπορέσει να τη στηρίξει, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6%, ενώ υψηλότερα κατά 0,5% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.730 μονάδες.

Κέρδη 0,93% για τον δείκτη Hang Seng στις 19.878 μονάδες, 0,66% για τον ASX στις 5.421 μονάδες, ενώ οριακή μεταβολή καταγράφουν οι δείκτες Kospi, Shanghai Composite και CSI στις 1.947, 2.805 και 3.060 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v