Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικές πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Πιέσεων συνέχεια στις ασιατικές αγορές λόγω των πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό έξι μηνών το δολάριο.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αναταράξεις στον Λευκό Οίκο και η αβεβαιότητα για το μέλλον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προσπάθεια παρέμβασής του στη Δικαιοσύνη, περιορίζουν σημαντικά τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Χαρακτηριστικό είναι πως το αμερικανικό δολάριο κινείται σε χαμηλό έξι μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενώ ο χρυσός παραμένει σε υψηλό δυο εβδομάδων.

Οι εξελίξεις στον Λευκό Οίκο δεν έχουν μόνο θέσει εν αμφιβόλω το μέλλον των φιλοαναπτυξιακών πολιτικών που υποσχέθηκε ο Τραμπ, αλλά εγείρουν ζήτημα αποχώρησής του από την προεδρία.  

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%, ενώ πτώση 1,44% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο τις 19.529 μονάδες.

Απώλειες 0,88% για τον ASX στις 5.770 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,29% χαμηλότερα στις 25.224 μονάδες, κατά 0,36% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.284 μονάδες, κατά 0,41% ο Shanghai Composite στις 3.091 μονάδες και κατά 0,38% ο CSI στις 3.396 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v