Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές, με την προσοχή στραμμένη στην Κορεατική Χερσόνησο αλλά και στις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και τις πιθανές αντιδράσεις της Βόρειας Κορέας, των ώρα που αυξάνονται οι αμφιβολίες για την ικανότητα του Τραμπ να υλοποιήσει την οικονομική του ατζέντα, αν και η αποχώρηση αμφιλεγόμενων συμβούλων του δημιουργεί ελπίδες για κάποια πρόοδο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης αυτήν την εβδομάδα τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, στη συνάντηση των διοικητών των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών στο Τζάκσον Χόουλ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει οριακή μεταβολή, ενώ κατά 0,37% υποχωρεί ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.398 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,52% ο δείκτης Hang Seng στις 27.189 μονάδες, κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.276 μονάδες και κατά 0,29% ο CSI στις 3.735 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί οριακά στις 2.357 μονάδες και κατά 0,58% ο ASX στις 5.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v