Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην αμερικανική φορολογική πολιτική και τις επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας του τυφώνα Χάρβεϊ στραμμένη η προσοχή, καθώς από το Jackson Hole δεν βγήκαν "ειδήσεις".

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ομιλίες των Τζάνετ Γέλεν και Μάριο Ντράγκι στο Jackson Hole δεν έκαναν την επενδυτική κοινότητα… σοφότερη ως προς τη μελλοντική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ωστόσο, τα καλά εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της φορολογικής πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά και τις επιπτώσεις του τυφώνα (τροπική καταιγίδα τώρα) Χάρβεϊ στις αγορές ενέργειας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας εμφανίζει οριακή μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 19.455 μονάδες.

Κέρδη 0,94% για τον Shanghai Composite στις 3.362 μονάδες, 1,46% για τον CSI στις 3,851 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,4% ο δείκτης Hang Seng στις 27.960 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,62% στις 5.767 μονάδες και κατά 0,45% ο Kospi στις 2.367 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v