Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Λιγότερο επιθετική σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής "βλέπουν" τώρα οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο. Ισχυρές πιέσεις στην Κίνα.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να μελετούν τα πρακτικά που δημοσιοποίησε χθες η Fed, εκτιμώντας πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα ίσως να μην προχωρήσει τόσο επιθετικά όσο αρχικά αναμένονταν στο θέμα της σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής.

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, καθώς η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας, ενώ σήμερα δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές ούτε στις ΗΠΑ, λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,3% στις 29.916 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητοι οι δείκτες ASX και Kospi στις 6.067 και 2.541 μονάδες αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως πτώση 1,6% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite, στις 3.375 μονάδες, λόγω ενδείξεων περιορισμού της ρευστότητας στην Κίνα.

Το Πεκίνο λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση των μικρών online τραπεζών, λίγες ημέρες αφότου γνωστοποίησε τα σχέδιά της για ενίσχυση της επίβλεψης των προϊόντων asset-management που πωλούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v