Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και τεχνολογία πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια λόγω των μέτρων στο Πεκίνο για μείωση των κινδύνων στον κλάδο του asset management αλλά και μετά τις εκτιμήσεις αναλυτών που "βλέπουν" τέλος στον "σούπερ-κύκλο" στα memory chips.

Το αρνητικό κλίμα στην κινεζική αγορά, λόγω των μέτρων που λαμβάνει το Πεκίνο για να μειώσει τους κινδύνους στη βιομηχανία asset management τα οποία η αγορά εκτιμά πως ίσως οδηγήσουν σε τεράστιες αλλαγές στις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις ισχυρές απώλειες στην Samsung Electronics μετά από έκθεση αναλυτών που εκτιμούν πως ο «σούπερ-κύκλος» των τσιπ μνήμης σύντομα θα σταματήσει, οδηγούν χαμηλότερα τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,85%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 0,24% στις 22.495 μονάδες.

Πτώση 1,3% για τον δείκτη Kospi στις 2.511 μονάδες, 1,4% για τον CSI στις 4.046 μονάδες, 0,98% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.320 μονάδες, απώλειες 0,73% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 29.649 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX διαμορφώνεται 0,12% υψηλότερα στις 6.070 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v