Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Κίνα έχει επηρεαστεί από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τα μέτρα για την καταστολή της σκιώδους τραπεζικής και άλλων υψηλού κινδύνου μορφών χρηματοδότησης. Αισιοδοξία για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που υποχωρούν από τα υψηλά δεκαετίας κυρίως λόγω των πιέσεων στις κινεζικές μετοχές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, την ώρα που το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς λόγω της αισιοδοξίας για την φορολογική μεταρρύθμιση στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Κίνα έχει επηρεαστεί από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τα μέτρα για την καταστολή της σκιώδους τραπεζικής και άλλων υψηλού κινδύνου μορφών χρηματοδότησης. Τα υψηλότερα κόστη δανεισμού απειλούν να περιορίσουν τα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 22.486 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,67% ο δείκτης Hang Seng στις 29.486 μονάδες, κατά 0,28% ο CSI στις 4.038 μονάδες, στις 6.066 σταθεροποιείται ο δείκτης ASX, στις 3.322 μονάδες ο Shanghai Composite, ενώ υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.514 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v