Ανακούφιση στις ασιατικές αγορές από τον τερματισμό του shutdown

Άνοδος στις ασιατικές αγορές, μετά τη συμφωνία στις ΗΠΑ που βάζει τέλος στο "λουκέτο" στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι αμερικανοί γερουσιαστές, η οποία βάζει τέλος στην τριήμερη αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ (shutdown), ανακούφισε τους επενδυτές, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να ακολουθούν το χθεσινό ρεκόρ της Wall Street.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε –όπως αναμένονταν- αμετάβλητο τον στόχο για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% και δεσμεύτηκε να καθοδηγήσει τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων γύρω στο 0%. Ανέφερε επίσης πως «οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν κινηθεί πλαγίως πρόσφατα», παρέχοντας μια λίγο πιο αισιόδοξη εκτίμηση απ’ ότι πριν από τρεις μήνες, χωρίς όμως να δίνει ενδείξεις πως πρόκειται να αλλάξει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,75% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,29% στις 24.124 μονάδες.

Κέρδη 1,27% για τον Hang Seng στις 32.819 μονάδες, 0,73% για τον ASX στις 6.150 μονάδες, 1,38% για τον Kospi στις 2.536 μονάδες, 0,8% για τον Shanghai Composite στις 3.529 μονάδες και 0,66% για τον CSI στις 4.365 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v