Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Αύξηση των ιαπωνικών εξαγωγών για 13ο συνεχόμενο μήνα, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας αυξήθηκε σε υψηλό τετραετίας. Σε χαμηλό τριών ετών το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ήπιες μεταβολές σημειώθηκαν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κάνουν… στάση για ανάσα μετά τα εντυπωσιακά κέρδη του τελευταίου διαστήματος, την ώρα που κερδοσκοπικές πωλήσεις «έστειλαν» το δολάριο σε χαμηλό τριετίας έναντι του ευρώ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις Ιαπωνικές εξαγωγές, που αυξήθηκαν για 13ο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ζήτησης-ρεκόρ από την Κίνα και συνολικά την Ασία, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινήθηκε 0,2% χαμηλότερα, ενώ οριακά υψηλότερα έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.816 μονάδες.

Ο δείκτης ASX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,3% στις 6.168 μονάδες, κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 3.559 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 4.389 μονάδες, ενώ οι δείκτες Hang Seng και Kospi σημείωσαν οριακά κέρδη στις 32.941 και 2.538 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v