Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και η προοπτική αύξησης των επιτοκίων συγκρατούν την προσπάθεια ανοδου στις ασιατικές αγορές. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με μικτά πρόσημα «μπήκε» ο Φεβρουάριος στα ασιατικά χρηματιστήρια, με ορισμένες αγορές να επιχειρούν ανάκαμψη μετά τις απώλειες αυτής και της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και ενδεχομένως των επιτοκίων, θα μπορούσαν να περιορίσουν την αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Χθες η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της όμως έδειξε πως θα υπάρξει σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής αργότερα φέτος και αναβάθμισε τις προοπτικές του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα μεγέθη των τριών μεγαλυτέρων τεχνολογικών εταιρειών των ΗΠΑ, της Apple, της Alphabet και της Amazon.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,68% στις 23.486 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης Kospi στις 2.568 μονάδες, κέρδη 0,85% για τον ASX στις 6.198 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,41% στις 32.752 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραφε απώλειες 1,22% στις 3.438 μονάδες και 1,04% ο CSI στις 4.231 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v