Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στο Τόκιο λόγω της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου. Εντείνονται οι ανησυχίες για τις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ. Σε υψηλό τριών ετών οι τιμές του πετρελαίου.

Οι ανησυχίες για τις πολιτικές προστατευτισμού που προωθεί ο αμερικανός πρόεδρος πίεσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που το δολάριο υποχωρούσε σε νέο χαμηλό τριετίας, αν και η αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας συγκράτησε τις απώλειες.

Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στο Τόκιο, λόγω της ενίσχυσης του γεν.

Χθες, μιλώντας στο Νταβός, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπερ Ρος, άφησε να εννοηθεί πως ίσως οι ΗΠΑ κινηθούν κατά της Κίνας, λέγοντας πως οι αμερικανικές αρχές εμπορίου ερευνούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ενέργειες για την παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από την πλευρά της Κίνας.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να μιλήσει στο Νταβός και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου κάνουν ράλι σε υψηλό τριών ετών, μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,13% στις 23.669 μονάδες, οριακά χαμηλότερα ο δείκτης ASX στις 6.164 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρούσε ο δείκτης Hang Seng στις 32.861 μονάδες, κατά 0,15% ο Shanghai Composite στις 3.554 μονάδες, κατά 0,43% ο CSI στις 4.371 μονάδες, ενώ αντιθέτως κέρδη 0,95% κατέγραφε ο δείκτης Kospi στις 2.562 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v