Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω ομολόγων

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων πιέζει τις ασιατικές μετοχές. Παρέμβαση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Μικτή και σήμερα η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και τα αποτελέσματα τεχνολογικών εταιρειών να επηρεάζουν τους δείκτες.

Το ευρώ πλησιάζει σε πολυετή υψηλά, καθώς οι συζητήσεις περί σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και οι προσδοκίες οτι ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα, οδηγούν υψηλότερα τα κόστη δανεισμού παγκοσμίως, κάτι που προκάλεσε πιέσεις στις ασιατικές μετοχές. Χθες, η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε το όριο του 3% για πρώτη φορά από τον Μάιο, ενώ του 10ετούς κινήθηκε σε υψηλό τετραετίας.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, πάντως, προσπάθησε να περιορίσει την άνοδο του κόστους δανεισμού, παρεμβα΄νοντας σήμερα στην αγορά, υποσχόμενη να αγοράσει όσα περισσότερα ομόλογα μπορεί, προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλά οι αποδόσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,9% χαμηλότερα στις 23.274 μονάδες.

Απώλειες 1,68% για τον δείκτη Kospi στις 2.525 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 32.704 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης ASX στις 6.229 μονάδες, κατά 0,18% ο Shanghai Composite στις 3.453 μονάδες και κατά 0,4% ο CSI στις 4.262 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v