Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κορέα

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη χθες στη Wall. Στο προσκήνιο και η Σύνοδος Κορυφής στην Κορέα. Ο δείκτης δολαρίου πάνω από τα 91. Αποδυναμώνεται το γεν.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν διεξάγουν συνομιλίες στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής της Κορέας.

«Είμαι ευτυχής που σας συναντώ», είπε ο Μουν στον ομόλογό του, ο οποίος έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πάτησε το νοτιοκορεάτικο χώμα μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-'53).

Η συνεδρίαση στην Ασία ακολουθεί και τα κέρδη της Wall Street, βοηθούμενα από τα δυνατά αποτελέσματα αρκετών από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,29%, στην Ιαπωνία ο Nikkei κερδίζει 0,6% και ο Topix 0,14%. Μικτή εικόνα στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,44% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κερδίζει 0,6%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται 0,4% αφήνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη που είχε νωρίτερα.

Το δολάριο παραμένει πάνω από τα 91, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα ενώ το γεν αποδυναμώνεται στα 109,21 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ στο 1,2111 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v