Χαμηλότερα η Ασία με το εμπόριο ξανά στο προσκήνιο

Στο επίκεντρο η έρευνα από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου για τις εισαγωγές αυτοκινήτων και οι πληροφορίες για επιβολή δασμών 25%. Σταθεροποιητικά η τουρκική λίρα στο μεγαλύτερο τμήμα του trading.

Επιφυλακτικότητα στα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις νέες εμπορικές εξελίξεις, την ώρα που η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει στο προσκήνιο.

Η κυβέρνηση του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, επικαλούμενη την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Απώλειες για τον Nikkei κατά 1,25%, επεκτείνοντας τις απώλειες του, ο ASX στην Αυστραλία ενισχύεται οριακά, ο Hang Seng διολισθαίνει 0,1%, ο CSI σε αρνητικό έδαφος κατά 0,4%, ενώ ο Kospi στην Κορέα διαγράφει τα κέρδη που είχε νωρίτερα και φτάνει 0,35% χαμηλότερα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ξεκίνησε έρευνα για τις εισαγωγές αυτοκινήτων. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η τελευταία εξέλιξη ήρθε μετά και την απογοήτευση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα. Χθες πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε κάνει δημοσίευση στο Twitter, προαναγγέλλοντας τα «καλά νέα για τον χώρο του αυτοκινήτου».

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σταθερός στα 93,87. Σταθεροποιητικές κινήσεις και για την τουρκική λίρα στο μεγαλύτερο μέρος του trading. Υπενθυμίζεται ότι το νόμισμα έχει χάσει περίπου 20% φέτος, σύμφωνα με το Reuters.

Τέλος, η Τράπεζα της Κορέας ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,5%, κίνηση που ήταν αναμενόμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v