Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, λόγω των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από Καναδά, Μεξικό και ΕΕ.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την υποχώρηση του γεν να στηρίζει τις ιαπωνικές μετοχές και τα στοιχεία για τις εξαγωγές να δίνουν ώθηση στη Ν. Κορέα, ωστόσο το κλίμα επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για τις αμερικανικές εμπορικές πολιτικές.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες πως θα επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από Καναδά, Μεξικό και Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται οριακά υψηλότερα στις 22.215 μονάδες.

Απώλειες 0,74% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.072 μονάδες, 0,9% για τον CSI στις 3.768 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,16% ο δείκτης Hang Seng στις 30.420 μονάδες και κατά 0,27% ο ASX στις 6.106 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,67% στις 2.439 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v