Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στις εξελίξεις στην Κορέα στραμμένη η προσοχή, μετά την απόφαση Τραμπ να ακυρώσει τη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ. Ανακούφιση από τη δήλωση της Πιονγκγιάνγκ οτι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι κυριότερες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, ανακούφιση προκάλεσε η μετρημένη αντίδραση της Βόρειας Κορέας και η δήλωση από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τον Ουάσινγκτον.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει οριακή μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,18% στις 22.478 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,35% ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33% στις 30.658 μονάδες, κατά 0,23% ο δείκτης Kospi στις 2.460 μονάδες, κατά 0,16% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.149 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σταθεροποιείται στις 6.142 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v