Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, η προσοχή στρέφεται στα οικονομικά θεμελιώδη. Οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση της Fed, για ενδείξεις επιτάχυνσης του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή άνοδο, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα οικονομικά θεμελιώδη, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ παρακολουθούν προσεκτικά και τις εξελίξεις σε ότι αφορά τους αμερικανικούς δασμούς.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα (12 Ιουνίου), για ενδείξεις επιτάχυνσης του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, μετά και την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,14% υψηλότερα στις 22.507 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης Hang Seng στις 31.034 μονάδες, κατά 0,31% ο Shanghai Composite στις 3.100 μονάδες και κατά 0,64% ο CSI στις 3.831 μονάδες, αμετάβλητος στις 2.448 μονάδες ο Kospi, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,34% στις 6.118 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v