Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η χθεσινή άνοδος της Wall Street "τράβηξε" υψηλότερα τις ασιατικές αγορές, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και οι δασμοί Τραμπ.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανόδου της Wall Street, ενώ οι ανησυχίες για το χρέος της Ιταλίας οδηγούν τους επενδυτές σε αναζήτηση κρατικού χρέους χαμηλότερου ρίσκου, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να υποχωρούν από τα πρόσφατα υψηλά.

Η προσοχή των επενδυτών, πάντως, παραμένει στραμμένη και στις εξελίξεις στον τομέα του εμπορίου, υπό τον φόβο ενός ευρύτερου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου λόγω των δασμών στις εισαγωγές που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,5% και κατά 0,4% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 22.628 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,53% ο δείκτης Hang Seng στις 31.258 μονάδες, κατά 0,44% ο ASX στις 6.135 μονάδες, κατά 0,25% ο Kospi στις 2.453 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,13% στις 3.110 μονάδες και κατά 0,2% ο CSI στις 3.837 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v