Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι διαπραγματεύσεις Κίνας-ΗΠΑ για τα ζητήματα του εμπορίου παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, την ώρα που η νομισματική κρίση της Τουρκίας στρέφει τους επενδυτές από τις αναδυόμενες προς τις αναπτυγμένες αγορές.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη συμφωνία Κίνας-ΗΠΑ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την εμπορική τους διένεξη και τις εξελίξεις στην Τουρκία να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι αντιπροσωπείες της Κίνας και των ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η εμπορική ένταση μεταξύ των δυο χωρών, όμως ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, προειδοποίησε το Πεκίνο να μην υποτιμά την αποφασιστικότητα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να πιέσει για αλλαγές στην οικονομική πολιτική του Πεκίνου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον στις 21 και 22 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, η διπλωματική ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, συντηρεί τις πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα, με την νομισματική κρίση της Τουρκίας να στρέφει τους επενδυτές από τις αναδυόμενες προς τις αναπτυγμένες αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,4% υψηλότερα και 0,46% ο δείκτης Nikkei στις 22.295 μονάδες.

Κατά 0,56% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 27.251 μονάδες, κατά 0,35% ο Kospi στις 2.248 μονάδες και κατά 0,18% ο ASX στις 6.424 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,47% στις 2.692 μονάδες και κατά 0,67% ο CSI στις 3.255 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v