Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Η προσοχή στη Fed και τα οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ. Sell off καταγράφεται στην τιμή του χρυσού και πιέσεις στις μετοχές των μεταλλευτικών. Δημοσιεύματα φέρουν το Σάμερς στο τιμόνι της Fed.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς το ενδιαφέρον τον επενδυτών στρέφεται από τη Συρία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15% στις 8481 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,16% στις 4099 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 6.577 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,22% στις 8904 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,01% στις 6079 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,16% στις 17.494 μονάδες.

Σχεδόν αμετάβλητα είναι τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Sell off καταγράφεται στην τιμή του χρυσού που πλέον έχει υποχωρήσει στα 1.326 δολ. ανά ουγκιά, καθώς οι αγορές αναμένουν την επόμενη εβδομάδα το πρώτο βήμα μείωσης των αντισυμβατικών μέτρων από τη Fed. Έτσι, οι μεταλλευτικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο των πιέσεων με την Polymetal International να υποχωρεί κατά 2.9% και τη Rio Tinto κατά 1,4%.

Η συνεδρίαση της Fed είναι την επόμενη εβδομάδα, αλλά κάποια στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα – όπως οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης – ίσως αποτελέσουν ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι. Εκτός από τις αποφάσεις περί νομισματικής πολιτικής, αναμένεται και η ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα (επίσης την επόμενη εβδομάδα) για το διάδοχο του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed. Δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei φέρει τον πρόεδρο Ομπάμα να έχει ήδη καταλήξει ότι τα ηνία της Fed θα αναλάβει ο Λόρενς Σάμερς, ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί κατά της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v