Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε από το υψηλό 5ετίας ο Stoxx 600

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έχασε το ιστορικό υψηλό ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη.

Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Καλά τα οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του χρόνου έναρξης περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας της Fed, καθώς όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η απόφαση αυτή θα έχει αντίκτυπο και στις υπόλοιπες αγορές πέρα από τις ΗΠΑ.

Η νευρικότητα παρέμεινε στις ευρωαγορές παρά τις θετικές εκπλήξεις που υπήρξαν για την οικονομία της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κλίματος του ινστιτούτου ZEW κατέγραψε νέο άλμα και μάλιστα σε υψηλό 3τείας, ενώ οικονομολόγος του ιδρύματος διακήρυξε πως τα χειρότερα για την ευρωζώνη έχουν περάσει.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,45% στις 312 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε με πτώση 0,66% στις 6.570 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 0,15% στις 8.597 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,15% στις 4.146 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με οριακές απώλειες 0,01% στις 8.992 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 17.752 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v