Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πενταετίας οι ευρωπαϊκές αγορές

Στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Το νέο ρεκόρ του S&P 500 και η λήξη συναγερμού στις ΗΠΑ. Ανοδικά και τα futures της Wall.

Με τον Standard & Poor’s σε νέα υψηλά και τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία ενθαρρυντικά, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,19% στις 8828 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% στις 4260 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,26% στις 6.592 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,51% σ τις 9968 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% στις 6315 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει οριακά κέρδη 0,01% στις 19.198 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE All-World ενισχύεται κατά 0,2% στις 259,7, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2008. ενώ ο Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% που είναι επίσης υψηλό 5ετίας.

Δειλά βήματα ανόδου σημειώνουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street παρά το νέο ρεκόρ του S&P.

«Τώρα που η κρίση έχει τελειώσει στις ΗΠΑ, οι επενδυτές επιστρέφουν στην αγορά και ο φόβος να χάσουν το ράλι είναι μεγαλύτερος από το φόβο μίας νέας ενδεχόμενης διόρθωσης.» εξηγεί ο trader με έδρα στο Παρίσι και συμπληρώνει: «καθώς προχωρούμε στην περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων όμως, θα αρχίσει η επιλογή μετοχών επειδή ήδη είχαμε κάποιες προειδοποιήσεις από blue chips». Αρκετοί επισημαίνουν παράλληλα, ότι η επώδυνη διαμάχη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναβάλει περαιτέρω την πολύκροτη μείωση των αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής (το περιβόητο tapering) τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Η μετοχή της L’Oreal ξεχωρίζει με κέρδη 2,2% η εταιρεία καλλυντικών εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς μονάδων από τη Shiseido. Στον αντίποδα, η μετοχή της Anglo American υποχωρεί κατά 1,8% μετά τα τελευταία στοιχεία για την παραγωγή της εταιρείας.

Από το «μέτωπο» της διεθνούς οικονομίας τα μηνύματα είναι θετικά. Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 7,8% το τρίτο τρίμηνο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν επίσης βιομηχανική παραγωγή, λιανικές πωλήσεις και επενδύσεις παγίων ενεργητικού.

«Τα κινεζικά στοιχεία δείχνουν σταθερή ανάπτυξη σύμφωνα με τις προσδοκίες» εξηγεί ο Jonathan Sudaria της Capital Spreads και συμπληρώνει: «Ο ταύροι θα είναι ικανοποιημένη ότι έσπασε η πτωτική τάση των δύο τελευταίων τριμήνων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v