Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα αρχικά κέρδη εκμηδενίστηκαν και οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Στο στόχαστρο οι μεταλλευτικές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την Κίνα. Πολύ χαμηλός ο όγκος συναλλαγών. Η προσοχή στα στοιχεία ανεργίας ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παρά τα αρχικά κέρδη. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος που δέχεται πιέσεις μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,59% στις 9450 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,56% στις 4417 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,32% στις 6657 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 1,15% στις 21.467 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται υψηλότερα κατά 1,18% στις 10.362 μονάδες.

Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται επίσης πτωτικά.

Ράλι 3,4% καταγράφει η μετοχή της LVMH καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

Από το "μέτωπο" της οικονομίας όμως, οι ειδήσεις δεν ήταν θετικές. Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Κίνα το Μάρτιο, καθώς υποχώρησαν 6,6%. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του 4%, ενώ το Φεβρουάριο οι εξαγωγές είχαν υποχωρήσει κατά 18,1%. Πτώση σημείωσαν και οι εισαγωγές αφού υποχώρησαν 11,3%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για το Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 7,7 δισ. .δολάρια.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ και στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v