Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ευρεία άνοδος για τους περισσότερους δείκτες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο φαρμακευτικός κλάδος και οι ειδήσεις για μεγάλα deal. Ξεχωρίζουν Astrazeneca και Novartis. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις ειδήσεις για νέα σημαντικά deal συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,46% στις 9547 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,85% στις 4469 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,99% στις 6.691 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,01% στις 10.396 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,96% στις 7481 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,81% στις 21.787 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ενώ το ευρώ επιστρέφει πάνω από τα 1,38 δολ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο φαρμακευτικός κλάδος. Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της AstraZeneca που καταγράφει ράλι 7,8%, καθώς δημοσίευμα της Sunday Telegraph αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόταση εξαγοράς από την Pfizer έναντι 100 δισ. δολ. Κέρδη 2,5% καταγράφει και η ελβετική Novartis η οποία εξαγόρασε έναντι 16 δισ. δολ. το τμήμα φαρμάκων κατά του καρκίνου από την GlaxoSmithKline, με τις δύο εταιρίες να προχωρούν στη δημιουργία κοινοπραξίας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Philips υποχωρεί κατά 6% καθώς τα αποτελέσματά τριμήνου και η μείωση κερδών κατά 14% απογοήτευσαν την αγορά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v