Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις αγορές της Ευρώπης

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία. Στροφή επενδυτών στην ασφάλεια των πολύτιμων μετάλλων. Εντονότερες οι πιέσεις στον ευρωπαϊκό Νότο. Περιορίζονται οι απώλειες πριν το "καμπανάκι" της Wall.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ουκρανία με τους επενδυτές να αναμένουν την αντίδραση με την εκπνοή του τελεσιγράφου που έδωσε το Κίεβο.

Οι πιέσεις περιορίζονται το απόγευμα χάρη στα "μηνύματα" από το αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου τόσο τα αποτελέσματα της Citigroup όσο και τα μεγέθη λιανικών πωλήσεων Μαρτίου προκαλούν αισιοδοξία.

Έτσι αυτή την ώρα ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,03% στις 9318 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,09% σ τις 4362 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,07% στις 6.557 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,89% στις 10.115 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,5% στις 21.093 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Μόσχας, ο δείκτης Micex υποχωρεί κατά 1,32% και το ρούβλι καταγράφει απώλειες 1% έναντι του δολαρίου.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στην ασφάλεια των πολύτιμων μετάλλων με την τιμή του χρυσού να ενισχύεται στα 1,329 δολ. ανά ουγκιά.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Glencore με κέρδη 1,2% καθώς συμφώνησε στην πώληση του μεταλλείου La Bambas σε κινεζικό consortium έναντι 5,85 δισ. δολ.

Στον αντίποδα, πτώση μεγαλύτερη του 3% καταγράφει η μετοχή της Peugeot καθώς η αγορά δεν ικανοποιήθηκε από το σχέδιο μείωσης του κόστους λειτουργίας που ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v