Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα στις ευρωαγορές

Οριακές απώλειες σημείωσαν στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Μικρή άνοδος για FTSE 100. Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στο ελβετικό φράγκο. Πτώση για τη μετοχή της Swatch.

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι εάν οι αποφάσεις της ΕΚΤ καταφέρουν να δώσουν ώθηση στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Επιπλέον αισιόδοξες χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει αποσύρει σχεδόν τα δύο τρίτα του στρατού της από την ανατολική Ουκρανία.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,04% στις 345 μονάδες ενώ νωρίτερα είχε κινηθεί χαμηλότερα έως 0,6%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει συνολικά 1,2% από το υψηλό δύο μηνών στις 4 Σεπτεμβρίου όταν η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη μείωση των επιτοκίων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 6.830 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 0,11% στις 9.700 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα 0,03% στις 4.451 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε απώλειες 0,12% στις 10.938 μονάδες και αντίστοιχα ο δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 0,04% στις 21.141 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, η Swatch Group υποχώρησε 1,8% ενώ η μετοχή της Kingfisher Plc. ενισχύθηκε 4,4% καθώς ανακοινώθηκε ότι η αλλαγή στο management θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

Από πλευράς ισοτιμιών, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στο ελβετικό φράγκο μετά από δημοσίευμα ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας εξετάζει τα αρνητικά επιτόκια.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v