Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Σταθεροποιητικά οι περισσότεροι δείκτες. Σε χαμηλό 10 μηνών παραμένει η στερλίνα καθώς το δημοψήφισμα της Σκωτίας εξελίσσεται σε σκληρό ντέρμπι. Ξεχωρίζει η Telecom Italia με κέρδη 3% λόγω του ενδιαφέροντος από την America Movil.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με πρωτοπόρο την Telecom Italia που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς υπάρχουν έντονες συζητήσεις που αφορούν την εμπλοκή της America Movil

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,09% στις 9749 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,11% στις 4469 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,01% στις 6.834 μονάδες. Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας με πρωτοφανή σαφήνεια, κάλεσε τους επενδυτές να προετοιμάζονται για αύξηση επιτοκίων, υποδεικνύοντας ότι η κίνηση πιθανώς θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,42% στις 11056 μονάδες, ενώ πιέσεις δέχονται και τα ισπανικά ομόλογα, καθώς η Καταλονία ετοιμάζεται για το δικό της δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το Νοέμβριο. Ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,72% στις 5987 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,17% στις 21.332 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της Telecom Italia ενισχύεται κατά 3% καθώς η μεξικακινή America Movil ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την βραζιλιάνικη Oi ώστε να καταθέσουν κοινή προσφορά εξαγοράς για τη θυγατρική της ιταλικής εταιρίας στην Βραζιλία, την Tim Participacoes SA.

Στο κρίσιμο θέμα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας – που προκάλεσε χθες αναστάτωση στις αγορές με έντονες πιέσεις στις μετοχές των βρετανικών τραπεζών, αλλά και την στερλίνα – νέα δημοσκόπηση δείχνει σκληρό ντέρμπι με το στρατόπεδο του «Όχι» να αποσπά το 39% και το «Ναι» το 38%». Η ισοτιμία της στερλίνας παραμένει σε χαμηλό 10 μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,6096 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v