Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι ουκρανικές ανησυχίες στις ευρωαγορές

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση της Ε.Ε. για εφαρμογή των ρωσικών κυρώσεων την Παρασκευή. Έντονες πτωτικές τάσεις στις τιμές των εμπορευμάτων. Σε χαμηλό 16 μηνών το αργό και δύο ετών το Brent.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, δίνοντας συνέχεια στο τετραήμερο πτωτικό σερί και ενώ επιστρέφουν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο από τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,62% στις 9.636 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,89% στις 4.411 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,65% στις 6.784 μονάδες. 

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 1% στις 10.828 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει υποχώρηση 0,2% στις 5909 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται χαμηλότερα κατά 0,95% στις 20.943 μονάδες.

Έντονες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις τιμές των εμπορευμάτων. Η τιμή του πετρελαίου Brent διαμορφώνεται οριακά πάνω από τα 97 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών. 

Πτωτικά κινείται και η τιμή του χαλκού που υποχωρεί κατά 1,3% στα 6,783 δολ. ανά βαρέλι.

Αιτία είναι η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας, η οποία στη μηνιαία έκθεσή της διαπιστώνει "αξιοσημείωτη" επιβράδυνση της ζήτησης για μαύρο χρυσό, επισημαίνοντας την οικονομική επιβράδυνση σε ευρωζώνη και Κίνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v