Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό πρόσημο στις αγορές της Ευρώπης

Στο κόκκινο και πάλι οι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Οι αρνητικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Μικτά τα μηνύματα από την οικονομία και τους δείκτες ΡΜΙ

Ήπιες πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται και στην οικονομία και στους δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,83% στις 8866 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,04% στις 4062 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,98% στις 6.349 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,59% στις 10.189 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,28% στις 5119 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,68% στις 19.135 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Unilever που καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 3% καθώς τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν. Κάθετη πτώση 4,8% καταγράφει και η μετοχή της Michelin η οποία υποβάθμισε τον στόχο πωλήσεων  έτους και δήλωσε ότι θα περιορίσει τις επενδύσεις της.

Τα μηνύματα από την οικονομία είναι μικτά.  Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τη Γαλλία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 8 μηνών, με τη Markit να διαπιστώνει πως η κατάσταση για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης χειροτερεύει. Αντιθέτως, οι δείκτες για τη Γερμανία ξεπέρασαν τις προσδοκίες δημιουργώντας σενάρια για ισχυρή ανάκαμψη κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v