Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα οι ευρωαγορές λόγω Fed

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Ράλι για τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλό ενός μήνα και σε τροχιά καταγραφής των μεγαλύτερων εβδομαδιαίων κερδών από τα τέλη Ιανουαρίου κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τα κέρδη που κατέγραψαν Wall Street και ασιατικές αγορές, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, όπου φάνηκε πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Τα πρακτικά έδειξαν πως η Fed θεωρεί ότι η οικονομία βρίσκεται κοντά σε σημείο που να δικαιολογεί μια αύξηση επιτοκίων, όμως αποφάσισε ότι θα ήταν σοφό να περιμένει για αποδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση δεν οδηγεί σε εκτροχιασμό της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου, η οποία αυξήθηκε κατά 1,6% σε μηνιαία βάση έναντι του 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ παράλληλα η χώρα ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της περιορίστηκε στο εννεάμηνο λόγω των περικοπών δαπανών.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων, λόγω της εκτίναξης της τιμής του ψευδαργύρου κατά περισσότερο από 6% μετά την ανακοίνωση της Glencore για μείωση της ετήσιας παραγωγής της κατά ένα τρίτο. Στην άνοδο συμβάλλει και η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,94% στις 365 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,12% στις 6.445 μονάδες, ενώ κέρδη 1,16% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.729 μονάδες και 1,39% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.132 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,44% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.327 μονάδες, κατά 0,94% ο πορτογαλικός PSI στις 5.547 μονάδες και κατά 0,96% ο ιταλικός FTMIB στις 22.368 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v