Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές μετά την ομιλία Ντράγκι

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά την ομιλία Ντράγκι. Δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να αυξήσει τον πληθωρισμό. Πτώση 0,45% για το ευρώ, στo 1,0684 δολάριo. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος «γύρισαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επανέλαβε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Μιλώντας στο συνέδριο Euro Finance Week, ο κ. Ντράγκι είπε πως η ΕΚΤ θα αξιολογήσει τον Δεκέμβριο το πόσο ισχυροί και επίμονοι είναι οι παράγοντες που επιβραδύνουν την επιστροφή του πληθωρισμού προς το 2%, και αν εκτιμηθεί πως η ισορροπία των ρίσκων για τον μεσοπρόθεσμο στόχο για σταθερότητα των τιμών τείνει προς τα κάτω, «τότε θα ενεργήσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, στο πλαίσιο της εντολής μας. Αν αποφασίσουμε πως η τρέχουσα τροχιά της πολιτικής μας δεν επαρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο κ. Ντράγκι.

Ο ίδιος σημείωσε πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αποτελεί ένα ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε όρους μεγέθους, σύνθεσης ή διάρκειας, ώστε να επιτευχθεί μια πιο επεκτατική στάση.

Το ευρώ αντέδρασε με υποχώρηση κατά 0,45% στo 1,0684 δολάριo.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 381 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 6.329 μονάδες, όπως και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης που κινείται στις 11.082 μονάδες. Απώλειες 0,3% για τον δείκτη CAC του Παρισιού στις 4.901 μονάδες, πτώση 0,61% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 19.293 μονάδες, 0,6% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.293 μονάδες και 0,41% ο πορτογαλικός PSI στις 5.329 μονάδες.

Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα θα υπάρξουν ομιλίες και από αξιωματούχους της Fed, που αναμένεται να δώσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500 (+0,2%), Dow Jones (+0,3%) και Nasdaq (+0,2%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v