Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

"Βαρίδι" για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η πτώση σε πολυετή χαμηλά, όμως τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συγκρατούν την πτώση. Διαφοροποίηση σε Ιταλία και Πορτογαλία. Ήπια πτώση δείχνουν τα futures της Wall Street.

Η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων σε πολυετή χαμηλά επιβαρύνει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο κρατούν τις απώλειες σε περιορισμένο επίπεδο. Διαφοροποίηση σε Ιταλία και Πορτογαλία, που εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει παράλληλα στραμμένη στις αποφάσεις της ΕΚΤ και της Fed για τη νομισματική πολιτική τους τον επόμενο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έδωσε σε ομιλία του την ισχυρότερη ένδειξη για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τον Δεκέμβριο, την ώρα που στις ΗΠΑ η Fed είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του mega-deal στη φαρμακοβιομηχανία, με δημοσιεύματα να φέρουν την Pfizer να προσφέρει άνω των 150 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά για την απόκτηση της εταιρείας που παρασκευάζει το Botox, την Allergan.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 380 μονάδες, κατά 0,33% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.314 μονάδες, και κατά 0,14% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.101 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον δείκτη CAC του Παρισιού διευρύνονται στο 0,57%, στις 4.883 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,11% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.278 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο πορτογαλικός δείκτης PSI ενισχύεται κατά 0,29% στις 5.323 μονάδες και κατά 0,68% ο ιταλικός FTMIB στις 22.289 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε ήπια πτώση της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν αυτήν την ώρα κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v