Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις στην Τουρκία. Πτώση 1,4% στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Το έδαφος που έχασαν χθες προσπαθούν να ανακτήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούνται και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας.

Νωρίτερα, οι αρχές ανταγωνισμού της Αυστραλίας έδωσαν το «πράσινο φως» για το σχέδιο εξαγοράς της SABMiller από την Anheuser Busch Inbev, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Credit Suisse έχει αρχίσει από τη Δευτέρα τις περικοπές προσωπικού, ενώ, από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, η Ferrovial ανακοίνωσε πτώση 7,4% στα κέρδη από βασικές δραστηριότητες, η Repsol πτώση 38% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη τριμήνου λόγω της «βουτιάς» των τιμών του πετρελαίου, ενώ η Rolls-Royce επανέλαβε τις προβλέψεις της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,24% υψηλότερα στις 332 μονάδες, κατά 0,04% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.114 μονάδες, κατά 0,30% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9857 μονάδες, ενώ άνοδο 0,1% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.327 μονάδες.

Απώλειες 1,46% καταγράφει το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v