Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συμφωνία στο Eurogroup δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου και μετάλλων. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup, ενώ στη βελτίωση του κλίματος συμβάλει και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου κοντά στα 50 δολάρια.

"Οι πιστωτές της Ελλάδας κατέληξαν σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα θερικό 'τροχαίο ατύχημα' με τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν, ο οποίος περιλαμβάνει επιμήκυνση λήξεων, προσαρμογή στην αποπληρωμή τόκων και αρκετά πράγματα που μένουν να αποφασιστούν, ορισμένα από αυτά μετά τις γερμανικές εκλογές του χρόνου", σχολίαζε ο επικεφαλής οικονομολόγους του FxPro, Simon Smith, όπως μεταδίδει το MarketWatch.  "Ωστόσο, για τη νομισματική ένωση αυτή η συμφωνία αφαίρεσε ένα από τα πιθανά ρίσκα για το καλοκαίρι, με τη συμφωνία να επιτυγχάνεται με ασυνήθιστη ευκολία εν όψει της εκταμίευσης της δόσης τον επόμενο μήνα".

Εν τω μεταξύ, καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, καθώς ο δείκτης που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo διαμορφώθηκε στο 107,7 τον Μάιο, έναντι του 106,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 1,04% υψηλότερα στις 347 μονάδες, κέρδη 0,7% καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.262 μονάδες, 1,01% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.476 μονάδες και 1,33% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.189 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v