Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει της Πρωτοχρονιάς. Έκδοση χρέους ύψους 15 δισ. ευρώ σχεδιάζει για το 2017 η Monte dei Paschi di Siena.

Με ήπιες μεταβολές ξεκινά η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει περιορισμένο.

Στο επίκεντρο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, με ιταλικές εφημερίδες να αναφέρουν νωρίτερα πως η προβληματική Monte dei Paschi di Siena σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα και εμπορικούς τίτλους ύψους 15 δισ. ευρώ του χρόνου, προκειμένου να αποκαταστήσει την ρευστότητά της, αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθούνται οι εξελίξεις και στο γεωπολιτικό επίπεδο, με τις ΗΠΑ να επιβάλουν χθες κυρώσεις στη Ρωσία για το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και την αποφασίζουν απέλαση 35 Ρώσων αξιωματούχων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 360 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.110 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.833 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.442 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v