Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά τη Yellen

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Yellen, ωστόσο συντηρείται η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να επανέρχεται στο προσκήνιο. Μικτά πρόσημα στα futures της Wall Street.

Θετικό τόνο στη σημερινή συνεδρίαση δίνει το «παράθυρο» που άφησε χθες η Janet Yellen για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα, όμως η πολιτική αβεβαιότητα ανησυχεί όλο και περισσότερο τους επενδυτές.

Χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία πριν το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών από την πλευρά της Ελλάδας.

Και αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες για την πορεία της Ευρώπης, ενόψει και των κρίσιμων εκλογών στη Γαλλία, μετά το Brexit, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει επίσης στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων (Credit Suisse, Euronext, ABN Amro, Heineken είναι μερικές από τις εταιρείες που δημοσιοποιούν σήμερα τα αποτελέσματά τους).  

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πως η Lloyds Banking Group εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει το Βερολίνο έδρα της για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,26% υψηλότερα στις 371 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.295 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.919 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.795 μονάδες.

Μικτό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται από -0,06% χαμηλότερα έως +0,07% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v